Home Nieuws Fosfaatreductieplan: hoe Univé u daarbij kan helpen

23 februari 2017  

Fosfaatreductieplan: hoe Univé u daarbij kan helpen

Vrijdag 17 februari 2017 is de ministeriële regeling fosfaatreductieplan 2017 kenbaar gemaakt. De afspraken van de zuivelsector zijn in de regeling vastgelegd door de overheid. Het doel van de regeling is om het aantal kilogrammen fosfaat terug te brengen tot het niveau van 2 juli 2015.

Dit in opdracht van de EU om de derogatie veilig te stellen.

 

Binnenkort ontvangt u een beschikking

In de beschikking staat hoeveel GVE u moet krimpen. Ook staat vermeld wat de gevolgen zijn als u niet gaat krimpen. U betaalt dan namelijk een geldsom per maand voor elke GVE die u teveel heeft. Tegen dit besluit kunt u bezwaar aantekenen.

Bent u een knelgeval?

Dan moet u zo snel mogelijk een verzoek bij RvO indienen en een beroep doen op de knelgevallenregeling. Of u wel of geen knelgeval bent, wordt door RvO beoordeeld. Hierover krijgt u apart een besluit. Ook tegen dit besluit kunt u bezwaar aantekenen.

Bent u bij Univé verzekerd voor rechtshulp en wilt u hulp bij het indienen van bezwaar?

Mail dan uw beschikking, uw verhaal en uw contactgegevens naar rhffr2017@unive.nl. Wij nemen dan contact met u op om uw situatie te bespreken.

Er is ook een folder beschikbaar: “Fosfaatreductieplan 2017; wat betekent dit voor u?”

Hierin leggen we de regeling uit. Er staat ook in waarop u moet letten. U vindt de folder hier.

 

Andere berichten

Fosfaatrechtenstelsel 2018. Wat is er op dit moment bekend?

Zonder fosfaatrechten mag u geen fosfaat produceren. De fosfaatrechten zijn productierechten. Die geven het recht om fosfaat te mogen produceren. Bedrijven met rundvee krijgen in 2018 te maken met het fosfaatrechtenstelsel. Het is een maatregel om de productie van fosfaat te begrenzen.

Lees verder...

Fosfaatreductieplan: uitspraak Gerechtshof 31 oktober 2017

Op 31 oktober 2017 heeft het Hof Den Haag in hoger beroep uitspraak gedaan over de Regeling fosfaatreductieplan 2017 (we noemen dat hieronder verder ‘de Regeling’). Het hoger beroep was door de staatssecretaris (de Staat) ingesteld tegen vonnissen in zes kort gedingen. Wat zijn de mogelijke gevolgen van de uitspraken?

Lees verder...

Fosfaatreductieplan; stand van zaken na uitspraak 9 augustus 2017

Bijna alle melkveehouders hebben een beschikking fosfaatreductieplan periode 1 ontvangen. Univé Rechtshulp maakt bezwaar tegen die beschikking als u voor rechtshulp bij Univé bent verzekerd. De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat elke melkveehouder die ook onomkeerbare investeringen heeft gedaan voor 2 juli 2015 op een gelijke wijze dient te worden behandeld als de groep melkveehouders die tijdelijk zijn vrijgesteld van de Regeling.

Lees verder...

Fosfaatreductieplan; Staatssecretaris in hoger beroep

Staatssecretaris Van Dam gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter van 4 mei 2017 in het kader van het Fosfaatreductieplan.

Lees verder...

Fosfaatreductieplan; nieuwe uitspraak

Op 12 april hebben zes kort gedingen plaatsgevonden in Den Haag over de Regeling fosfaatreductieplan. De voorzieningenrechter heeft op 4 mei zes uitspraken gedaan. Die kan ook gevolgen voor u hebben. Met name als u een grondgebonden melkveebedrijf of een biologisch melkveebedrijf heeft.

Lees verder...